Retourneren

Bent u niet tevreden met uw aankoop? Bij Solis kunt u uw aankoop tot 30 dagen retourneren. 

Retourvoorwaarden

U kunt tot 30 dagen na de aankoop aanspraak maken op het herroepingsrecht. Na het plaatsen van de aanvraag heeft u 14 dagen de tijd om het artikel retour te sturen. De volgende voorwaarden zijn hierbij van toepassing:

  • Artikelen moeten in nieuwstaat zijn, in de originele verpakking en met alle bijbehorende accessoires. Indien dit niet het geval is, zal Solis hiervoor kosten (waardevermindering) in rekening brengen.
  • Het is niet mogelijk om onderdelen of accessoires te retourneren.
  • Indien er geen geldig aankoopbewijs aanwezig is, vervalt het herroepingsrecht.
  • Bundel-artikelen kunnen niet afzonderlijk worden geretourneerd.
  • De consument is zelf verantwoordelijk voor het deugdelijk verpakken van het product. Indien er transportschade ontstaat door ondeugdelijke verpakking, zal Solis hiervoor kosten (waardevermindering) in rekening brengen. Solis biedt de mogelijkheid om een pakket verzekerd te retourneren. De kosten hiervan zijn voor de consument.

Ik heb een product bij een partner gekocht. Hoe kan ik deze retourneren?

Heeft u een Solis product bij een van onze partners gekocht? Dan kunt u het retourneren bij de verkopende partij. 

Kan ik een artikel ruilen?

Ja, dit kan binnen de zichttermijn van 30 dagen. 

Wanneer krijg ik mijn aankoopbedrag terug?

Zodra de retourzending door ons is ontvangen, zullen wij deze zo snel mogelijk verwerken. Na ontvangst van uw retourzending, wordt het aankoopbedrag binnen 10 werkdagen gerestitueerd.

Wanneer krijg ik een nieuw product?

Zodra de retourzending is ontvangen, zullen wij deze zo snel mogelijk verwerken. Na ontvangst van uw retourzending, ontvangt u binnen 5 werkdagen het gewenste product.

Met welke pakketdienst kan ik retourneren?

Wij bieden de mogelijkheid om gratis te retourneren via DPD. Geen DPD-locatie in de buurt? Geen probleem! Het is ook mogelijk om met PostNL, DHL of UPS te retourneren tegen een vergoeding van €2,99.

Ik ben fysiek niet in staat om mijn product retour te sturen

Uiteraard begrijpen wij dat een koffiemachine, of ventilator niet altijd gemakkelijk te vervoeren zijn.  Bent u fysiek niet in staat om het product naar een afgiftepunt te brengen? Neem dan contact op met onze Customercare. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

Heeft u een andere vraag?

Klik hier om contact met de klantenservice op te nemen.

Klik hier voor onze algemene voorwaarden.

Would you like Solis to redirect you to our local store?

Scroll to top