Koffievariaties met bijzondere ingrediënten

Twee weken geleden kon je in de blog lezen hoe je een échte (thuis) barista wordt. Daarvoor hoef je niet per se een dure cursus te volgen of een opleiding van een of meerdere jaren. Het enige wat je nodig hebt is liefde voor koffie, een goede koffiemachine én een creatief brein.

Wat de liefde voor koffie betreft, zit het in Europa wel goed. Er is onderzoek gedaan naar hoeveel koffie er geconsumeerd wordt per hoofd van de bevolking per land. In de top 10 vind je 9 Europese landen en Canada. Canada is op plek 10 te vinden, wat betekent dat de top 9 aangevoerd wordt door Europese landen. In Finland wordt de meeste koffie geconsumeerd: gemiddeld 12 kilo koffie per persoon per jaar!

Over die goede koffiemachine. Dit heb je natuurlijk zelf in de hand. Voordat je een goede koffiemachine aanschaft, is er wel iets wat je moet overwegen. Ga je voor een koffiezetapparaat, een Nespresso machine, een vol- of halfautomatische espressomachine?

Solis espressomachine

Als je kiest voor een halfautomatische espressomachine, dan kies je voor vrijheid. Je kunt zelf de sterkte van je koffie bepalen, of je voor één of twee espresso shots gaat en of je zin en tijd hebt je espresso om te toveren in een ware koffiecreatie met een flinke laag melkschuim.

De Barista Perfetta Plus is een halfautomatische espressomachine die alles in huis heeft om jou te helpen een goede barista te worden. Je kunt al binnen 60 seconden genieten van een heerlijke espresso en met het stoompijpje maak je in een handomdraai heerlijke melkschuim voor jouw favoriete koffievariatie!

Creatieve koffievariatie

Een creatief brein, dat is niet iets waar ieder mens over beschikt. Niet getreurd: je kunt ook genieten van een koffievariatie als deze er niet uitziet als een waar kunstwerk. Ben je wel creatief aangelegd? Ga los! Probeer een bloem, hart of dier te creëren!

Maple Pecan Latte

Je kunt ook creatief zijn in het aanpassen van de smaak van de koffie. Heb je even geen zin in een standaard koffie, espresso of cappuccino? Ga dan bijvoorbeeld voor een koffie die naadloos aansluit bij het seizoen waarin we ons nu bevinden. De Maple Pecan Latte is een échte herfstkoffie.

Witte Chocolade Mocha

Vind je witte chocolade helemaal het einde én ben je ongelooflijk fan van koffie? Wist je dat deze twee ontzettend goed samengaan? Het enige wat je nodig hebt is melk, witte chocolade (chips) en een half kopje koffie. Naar ons idee is dit the best of both worlds.

Affogato

Toe aan een warm-koude koffie? Ik hoor je denken: een wat? Er bestaat ijskoude koffie en er bestaat warme koffie, maar er bestaat ook warm-koude koffie. Deze koffie is de meest letterlijke ‘koffie met ijs’ die er bestaat. Affogato is namelijk espresso met een schep vanille ijs.

Natuurlijk kun je ook weer variaties op deze koffievariaties bedenken, maar dat is aan jou! Wij hebben de voorzet gegeven voor 3 heerlijke koffievariaties. We wensen je veel plezier met het maken en vooral het consumeren van deze koffies!Natuurlijk kun je ook weer variaties op deze koffievariaties bedenken, maar dat is aan jou! Wij hebben de voorzet gegeven voor 3 heerlijke koffievariaties. We wensen je veel plezier met het maken en vooral het consumeren van deze koffies!

Bron:
World Atlas

Delen:

Would you like Solis to redirect you to our local store?

Scroll to top