Koffie zoals jij wilt met de Solis pistonmachines

Je koffiemachine houdt ermee op, na tien jaar trouwe dienst. Er moet dus snel een vervanger komen, want wat is lekkerder dan rustig wakker worden met een kopje koffie? Je gaat dus snel op zoek naar een koffiemachine. Dat klinkt eenvoudig, maar kan een behoorlijke opgave zijn. Er zijn tegenwoordig koffiemachines in allerlei soorten en maten.

Het vinden van de koffiemachine die bij jouw wensen past, begint al bij de vraag: Naar wat voor koffiemachine ben je op zoek? Een filter koffiezetapparaat, een koffiezetapparaat met cups, een cafetière, een volautomatische espressomachine of een pistonmachine? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Volautomatische espressomachine vs. pistonmachine

De naam ‘volautomatische espressomachine’ verraadt het al, deze machine werkt volledig automatisch. Dat wil zeggen dat je alleen maar op een knopje hoeft te drukken, de machine doet de rest. De volautomatische koffiemachine is dus zeer gebruiksvriendelijk en geeft consistente resultaten. Het kost minder moeite om een kopje koffie te zetten dan wanneer je bijvoorbeeld een pistonmachine gebruikt.

Daarentegen zijn de instellingen van de volautomatische espressomachine machine nauwelijks aanpasbaar. Je hebt daardoor zelf weinig invloed op de sterkte, en dus de smaak, van je kopje koffie. Wanneer je kiest voor een pistonmachine, heb je de smaak en de sterkte van de koffie zelf in de hand.

Met een pistonmachine maak je de lekkerste espresso omdat je elk onderdeel van het zetproces zelf in de hand hebt. Je maalt de bonen, drukt deze aan met de tamper, bedient de hendel en drukt op het knopje: je hebt complete controle over jouw kopje koffie. Wanneer je het perfecte kopje koffie, de perfecte espresso of de perfecte cappuccino hebt gemaakt, geeft dit je veel voldoening.

Je moet wel een beetje geduld hebben wanneer je kiest voor een pistonmachine. Het duurt wellicht even voordat je een écht lekkere kop koffie kunt zetten. Dit komt omdat je de machine moet leren kennen en onder meer moet leren hoe fijn de bonen gemalen moeten worden. Goed om te weten: tegenwoordig zijn er pistonmachines met een geïntegreerde bonenmaler, maar vaak moet je nog een bonenmaler aanschaffen wanneer je een pistonmachine koopt.

Solis espressomachines

Grind & Infuse Compact

Solis heeft zo’n machine met een geïntegreerde bonenmaler: de Grind & Infuse Compact. Deze machine is een bonenmaler, espressomachine, theemaker én melkopschuimer in één. Dat betekent dat je maar één apparaat nodig hebt voor het maken van de perfecte koffievariatie. De Grind & Infuse Compact heeft een bonenreservoir met een capaciteit van 220 gram. Dit is goed voor wel 30 kopjes koffie. De machine beschikt over 18 maalgraadinstellingen, zo kun je de koffie zo fijn malen als je zelf wilt.

Barista Perfetta Plus

Met zijn compacte en tijdloze design is de Barista Perfetta Plus een échte aanwinst voor elke keuken. Deze espressomachine heeft dezelfde functionaliteiten als de Grind & Infuse Compact, echter beschikt deze machine niet over een geïntegreerde bonenmaler. Je kunt koffie zetten met verse gemalen bonen, voorgemalen koffie of met ESE pods. De machine is in 40 seconden klaar voor gebruik, dus je kunt binnen anderhalve minuut genieten van een heerlijke kop koffie. Met het stoompijpje maak je perfecte microschuim voor een heerlijke cappuccino of andere koffievariatie met melkschuim. De machine beschikt ook over een heetwaterfunctie, voor het aanlengen van de espresso of het zetten van een kop thee.

Barista Gran Gusto

De Barista Gran Gusto lijkt qua functionaliteiten op de Barista Perfetta Plus. De Barista Gran Gusto heeft echter wel een heel ander design. Het grote verschil tussen beide apparaten is de hogedrukpomp. De Barista Gran Gusto heeft een hogedrukpomp van 15 bar, terwijl de Barista Perfetta Plus een hogedrukpomp van 16 bar heeft. De druk waarmee de machine de espresso maakt, wordt wel getoond door de Barista Perfetta Plus. Bij de Barista Gran Gusto kun je niet aflezen of de druk waarmee de espresso gemaakt wordt goed is. Verder lijken deze machines veel op elkaar. Zo beschikt deze machine ook over een stoompijpje voor het opschuimen van melk en een heet water functie voor het maken van een kop thee.

Primaroma

De Primaroma is verreweg de lichtste espressomachine van Solis. Met zijn 4.5 kilo is deze machine sowieso behoorlijk licht voor een high class espressomachine. Net als de Barista Gran Gusto en Barista Perfetta Plus beschikt de Primaroma over een stoompijpje met heet water functie. Ook deze machine heeft een hogedrukpomp van 15 bar. De machine beschikt over duidelijke bedieningsknoppen, een keuzeregelaar en LED-conrole lampjes. Deze geven aan welke functie er gebruikt wordt en in welke modus het apparaat zich bevindt. De Primaroma is de minst dure espressomachine van Solis.

We hopen dat we je een eindje op weg hebben geholpen met het kiezen van een goede vervanger voor je oude koffiemachine. Hopelijk kun je snel weer genieten van een heerlijke kop koffie in de ochtend!

Bronnen:

Roasty Coffee

Delen:

Would you like Solis to redirect you to our local store?

Scroll to top