Grill like a pro: met deze 7 tips word jij een grillmaster

Je hebt een grill avond gepland. Je steekt de grill aan, legt het vlees, de vis en de groente direct op de grill en draait en draait totdat het klaar is. Je legt het gegrilde voedsel op je bord, pakt een beetje brood en een sausje en geniet van hetgeen jij gemaakt hebt. Vervolgens wordt dit alles een aantal keren herhaald totdat iedereen vol zit.

Dit is de easy way. Natuurlijk is er niks mis met deze manier van grillen, grillen is namelijk altijd lekker en je kunt het bijna niet verkeerd doen. Je kunt je grillprestaties echter ook naar een (nog) hoger niveau tillen. Hoe? Wij geven je 7 tips om jouw grillavond tot een nog groter succes te maken.

1. Maak je eigen burgers

Zelfgemaakte hamburgers smaken lekkerder. Zelfs als je niets anders aan het vlees toevoegt dan zout en peper. Koop vlees van goede kwaliteit en jouw hamburgers zullen alle burgers in de supermarkt verslaan. Ga naar de slager en koop kwalitatief goed gehakt en maak de lekkerste burgers voor de grill.

2. Laat je vlees rusten voordat je het gaat grillen

Als je wat vlees gaat grillen, leg het vlees dan niet meteen op de grill nadat je het uit de koelkast hebt gehaald. Als je bijvoorbeeld een koude biefstuk op de grill gooit, zal deze niet gelijkmatig gaar worden en zal het vlees veel makkelijker uitdrogen. Het is beter om een lekker stuk vlees ongeveer een half uur voordat je gaat grillen uit de koelkast te halen.

3. Breng het vlees op smaak voordat je gaat grillen

Als je je vlees wat extra smaak wilt geven, breng het dan op smaak voordat je het gaat grillen. Je kunt alleen zout en peper gebruiken, of je kunt kiezen voor nog meer smaak. Denk dan aan het toevoegen van basilicum, knoflookpoeder of uienpoeder. Experimenteer met deze smaakmakers om een combinatie te vinden die het beste bij jouw vlees en jouw voorkeuren past.

4. Maak verschillende ‘grillzones’

Als je met een grill werkt met een groot oppervlak waarop je misschien meerdere items grilt, stel dan verschillende zones in. Creëer kookzones door een gedeelte op een wat lagere temperatuur te houden. Als je vlees en groenten bijna gaar zijn, kun je ze naar een wat minder warme oppervlakte plaatsen om het proces te vertragen. De Solis Deli Grill heeft 2 oppervlaktes die je afzonderlijk kunt instellen wat betreft de temperatuur. Dit is ideaal als je 2 verschillende ‘grillzones’ wilt instellen.

5. Eén keer draaien

Herken je dat? Je draait je vlees om de minuut om omdat je bang bent dat het gaat aanbranden. Fout! Je kunt geen prachtige grillsporen krijgen wanneer je je steak of hamburger elke 10 seconden dwangmatig omdraait. Draai de biefstuk 90 graden na een paar minuten grillen en je krijgt prachtige grill sporen!

6. Saus aanbrengen op gegrild vlees

Wie houdt er niet van? Spareribs van de grill met een heerlijke barbecuesaussmaak. Om deze smaak aan het vlees te krijgen, wordt de sparerib meestal ingestreken met een barbecuesaus. De grootste fout die je hierbij kunt maken is het vlees insmeren voordat je deze op de grill legt. De suikers karamelliseren bij blootstelling aan hoge temperaturen, waardoor je verkoold en verbrand vlees krijgt. Breng daarom de saus aan tijdens de laatste minuten van het grillen. Zo kun je genieten van een heerlijke gekarameliseerde barbecuesmaak zonder dat je vlees verbrand is!

7. Laat het vlees rusten als je het van de grill haalt

Hoe verleidelijk het ook is om het vlees meteen aan te snijden wanneer het van de grill af komt, is het cruciaal om het vlees een paar minuten te laten rusten. Heb ongeveer 4 minuten geduld, dan kun je de smaken en de kwaliteit van het vlees pas écht proeven.

Wil je deze tips in praktijk brengen, maar heb je geen goede grill? Bekijk dan eens de Solis Deli Grill. Deze grill beschikt over een platte en geribbelde plaat, waarvan je beide afzonderlijk de temperatuur kunt reguleren. De grill heeft een geïntegreerde vetafvoer. Het vet komt terecht in een bakje, wat het reinigen van de grill makkelijker maakt.

Wij zeggen vast: smakelijk eten!

Bronnen:

Pro Line Range Hoods 
Eat This 
Food & Wine
Webstaurant Store Blog 
Jamie Oliver

Delen:

Would you like Solis to redirect you to our local store?

Scroll to top